Symposium Agenda 2022

Subpage

Take a look at the agenda

GSOF Symposium Europe features three educational days, including a number of keynote addresses and plenary sessions alongside more informal panel discussions.

Click below to see the full programme agenda. 

Register to attend >>

Day 1 (Government Only Seminar, B2B Speed Networking & Welcome Reception)  >>

Day 1 (Government Only Seminar, B2B Speed Networking & Welcome Reception)  >>

Loading
09:00
  1. 540 mins

    Government Only Day Seminar sessions are only open to active-duty military and government representatives. B2B SpeedNetworking is only open to pre-registered attendees. The Welcome Reception is open to ALL attendees.

  2. Symposium Theatre
    10 mins
    Welcome to Budapest! Who better to break the ice and kick off the Government-Only Day than COL (Ret) Stu Bradin. He’ll share his outlook for the Government-Only day, encourage interaction, and summarize the schedule.
09:10
  1. Symposium Theatre
    20 mins
    The Deputy Commander of Hungarian Defence Forces, Lt Gen Sandor, will set the scene for Government-Only day from a Hungarian perspective.
09:30
  1. Symposium Theatre
    30 mins
    Defense funding and acquisition varies across the globe. This session will allow government professionals from different nations to learn about the Hungarian process and discuss opportunities.
10:00
  1. Coffee Break & Cell Check | Government Only Day Seminar
    Symposium Theatre
    30 mins
    Grab some refreshments, check your phones, and follow-up on conversations with your fellow attendees and speakers.
10:30
  1. Symposium Theatre
    30 mins
    Special Operations Forces Acquisition, Technology and Logistics, or SOF AT&L, is the Acquisition arm of U.S. Special Operations Command. Its Acquisition Executive, Mr. Jim Smith, will discuss key processes, lessons learned, and SOF-specific funding in the U.S.
12:00
  1. Lunch | Government Only Day Seminar
    60 mins
    Grab some locally-inspired cuisine, check your phones, and follow-up on conversations with your fellow attendees and speakers.
14:00
  1. Coffee Break & Cell Check | Government Only Day Seminar
    30 mins
    Grab some refreshments, check your phones, and follow-up on conversations with your fellow attendees and speakers.
14:30
  1. B2B Speed Networking | Open to Pre-Registered Attendees
    120 mins
    B2B Speed Networking is designed to offer organisations the opportunity to foster new business partnerships through short and professionally-matched meetings. Anyone registered to attend the event is most welcome to participate, so make sure you secure your place by completing this very short form to sign up for B2B Speed Networking. Click here to fill out the form.
  2. Symposium Theatre
    60 mins
    The military is full of talented individuals with untapped potential and talents, but it is becoming increasingly difficult to compete with the private sector for young talent. Join these experts as they discuss the hows and whys of talent management.
16:30
  1. Symposium Theatre
    0 mins
    Our final speaker will briefly recap the events of the day, highlight recurring themes, and send attendees on their way to the next event–the Welcome Reception!
  2. Welcome Reception | Open to ALL Attendees
    90 mins

    Immediately following the Government Only Day Seminar closing remarks and B2B Speed Networking, join your fellow attendees in the Exhibition Hall for the Welcome Reception. 

Symposium Day 1 & 2  >>

Symposium Day 1 & 2  >>

 

Loading
09:00
  1. Symposium Theatre
    15 mins
    • Open Symposium

    Welcome to Budapest! Today’s Mistress of Ceremonies will share their outlook for the Symposium, encourage interaction, and summarize the schedule for the day.

09:15
  1. Symposium Theatre
    30 mins
    • Open Symposium

    The NATO SOF Headquarters is the primary point of development, coordination & direction for all NATO Special Operations-related activities in order to optimize the employment of SOF across the alliance. Hear from the NSHQ Commander about his priorities, goals, and the evolution of Allied and partner SOF.

10:45
  1. Networking Break
    45 mins
    • Open Symposium
    Grab some refreshments, check your phones, and follow-up on conversations with your fellow attendees and speakers.
12:00
  1. Networking Lunch
    90 mins
    • Open Symposium

    Grab some locally-inspired cuisine, check your phones, and follow-up on conversations with your fellow attendees and speakers.

13:30
  1. Symposium Theatre
    60 mins
    • Open Symposium

    The war in Ukraine has brought into focus the NATO alliance unlike any conflict since its inception. Our Ukrainian partners are now waging the largest war in Europe since World War II, and NATO is set to grow in membership and investment due to unwarranted and illegal Russian aggression. What should the role of NATO SOF forces be in the future? How should NATO posture itself for irregular warfare? What capabilities are missing from the Alliance’s tool box as it forges integrated deterrence in the future?

14:30
  1. Symposium Theatre
    30 mins
    • Open Symposium
    The U.S. military has identified the criticality of the SOF, Cyber, and Space triad to success in today and tomorrow’s conflicts. U.S. Army Special Operation Command’s MG Angle will share his perspectives on the convergence of these important defense mission sets.
15:00
  1. 30 mins
    • Open Symposium
    Grab some refreshments, check your phones, and follow-up on conversations with your fellow attendees and speakers.
16:00
  1. Symposium Theatre
    30 mins
    • Open Symposium
    Special Operations Forces Acquisition, Technology and Logistics, or SOF AT&L, is the Acquisition arm of U.S. Special Operations Command. Its Acquisition Executive, Mr. Jim Smith, will discuss key processes, lessons learned, and SOF-specific funding.
16:30
  1. Networking Reception
    90 mins
    • Open Symposium
    Stick around after the speaking sessions end to network and enjoy local food and drink at our Exhibit Hall Networking Reception!
09:30
  1. Symposium Theatre
    10 mins
    • Open Symposium

    Welcome to the final day of the Symposium! Today’s Master of Ceremonies will share their outlook for the Symposium, encourage interaction, and summarize the schedule for the day.


     
09:40
  1. Symposium Theatre
    35 mins
    • Open Symposium

    The Minister of Defense of Hungary will share his vision for the Special Operations Forces of Hungary and multinational cooperation in the region.

     

     

10:15
  1. Symposium Theatre
    30 mins
    • Open Symposium
    This SOF Slam will address the current defense spending in Europe and will cover what is happening specifically in UAS and some of the key dynamics of the UAS market. Additionally, the session will touch on the forecast for UAS spending, industry capability in Europe and key programs, the implications of UAS proliferation, and where we expect technology to focus in the future - particularly around the smaller systems that are suited to SOF. 
10:45
  1. Symposium Theatre
    30 mins
    • Open Symposium
    SOF Slams are focused, 30-minute talks on specific topics or capabilities relevant to the Special Operations mission. This SOF Slam will focus on the impact of drones in modern warfare.
11:15
  1. Networking Break
    30 mins
    • Open Symposium
    Grab some refreshments, check your phones, and follow-up on conversations with your fellow attendees and speakers.
11:45
  1. 30 mins
    This session will address challenges and preconditions for success to achieve sustainable, innovative capability as necessary tools for permanent relevancy. BG REBILAS will also share the CZE SOF pers ...
13:15
  1. Networking Lunch
    75 mins
    • Open Symposium
    Grab some locally-inspired cuisine, check your phones, and follow-up on conversations with your fellow attendees and speakers.
14:30
  1. Symposium Theatre
    30 mins
    • Open Symposium
    The Commander of Hungarian Defense Forces will share his points of view on the military in Hungary, its current and future mission sets, and the role of Special Operations Forces.
16:00
  1. Symposium Theatre
    45 mins
    • Open Symposium
    The Mistress of Ceremonies will briefly recap the events of the week, highlight recurring themes, and send attendees on their way to the next event–the offsite reception!

 

Who will be speaking?

Here is a glimpse of SOF experts who will be sharing their thoughts on these key topics at GSOF Symposium Europe 2022. Curious to find out who else will take to the theatres in Budapest this October? Click on the below button:

View the entire list of speakers >>

 

2022 speakers